Ik zie poker niet als een kansspel,
maar als een vorm van hogere wiskunde.
Net zoals schaken, risk en stratego.
En vele andere denkspelletjes.
Alle keuzes maak je in principe zelf.
Tenminste, als ik mijn geduld niet verlies.
En mijn hoofd erbij houdt.
Het verschil tussen een amateur en een prof
is dat een amateur het op geluk aan laat komen
en een prof niet.
Een prof weet uit ervaring dat hij of zij goed zit.
Een amateur niet.
Dus, als je het op geluk aan laat komen
ben je niet goed genoeg.
Sommige zeggen:
Het kan dooien, het kan vriezen.
Je kan winnen, je kan verliezen.
Maar ik zeg:
Schiet eerst de beer.
Dan heb je het voor het kiezen.