Alsof ik je enkel koesteren wou
en jij dat dan toe laten zou
wat wisten ze?
wat waren de berichten?
Dat ik voor jullie over straat
en jullie netjes volgen laat
in tenten en gesluierde gezichten?!
Nee, dat dachten ze niet, lief
nee, dat dacht ik ook niet, lief
't is kleiner, meer bescheiden, minder zwaar
't is meer als je ons ziet, lief
je dan niet meteen ziet, lief
of we wel zo goed zijn voorelkaar
(en ze vonden en ze dachten
zo van ze zeggen 't maar
let wel, 't zijn enkel hun gedachten
maar misscien niet minder waar)
Ze wilden enkel even duidelijk zeggen
door even helder uit te leggen:
zij past dan wel bij jou voor jou
maar jij past niet bij haar
voor ons