Een verborgen talent
gedichten schrijven
het zit waarschijnlijk
al heel mijn leven
in mijn bloed …
maar
die is maar op 17 jarige leeftijd
naar buiten gekomen …
Vroeger …
ik schreef veel rijmgedichten
op verjaardagskaarten …
schrijven zat toen al
in mijn genen …
En die hebben nu een uitweg gevonden …
Schrijven doe ik al jaren
de ene periode meer
dan de andere …
het is te zien …
wat ik allemaal meemaak in mijn leven …
ik verwoord er mijn pijn en verdriet
soms
mijn geluk en vreugde …
dat doet mijn hartje deugd
het even allemaal kwijt zijn …
Schrijven doe ik al enkele jaren …
en …
ik denk niet dat het ooit
uit mijn leven zal gaan …
want
bij een lach en een traan
grijp ik naar het papier …
ik denk niet dat ik het uit mijn leven zal bannen
ik denk het echt, nooit