Dat is gewoon nucleair elementair:
het negativisme en het neo-plenaire,
denk maar aan de komende toekomst
- een beetje op een verre afstand -
Jij bent altijd verregaand voorbij,
sommige beelden stralen het soort
onderdeel van zuivere ijdelheid uit
een treurnis of de doorzichtigheid van dingen.
Een fles, een uitdovende kaars, een wijzerklok
of een omgekeerde, ondersteboven wijnkroes
en het geportretteerde gezicht van eeuwigheid,
de geconcentreerde kritiek van de kunstenaar.
Vertekend en gesigneerd of futiel...
geschilderde dikke boeken op een
nooit stoppende drempel, een tijdloze balk
of de nooit geremde levenstijd.