Geluk.
Tussen de mazen van het leven
verbinden lijnen het geluk
de samenvoeging van het vele
blijdschap ondanks ontstane druk.
De weelde van samen beleving
gedragen gaan in lief en leed
de trouw die inhaakt in een weten
dat de een de ander niet vergeet.
Vrijheid, de ruimte ons geboden
te gaan en staan waar je maar wilt
een eigen stee , voedsel en kleding
geen grond die in haar voegen trilt.
Geluk is teer en onvoorspelbaar
de dag toont ons geen verd’re blik
op wat nog komt , ons kan ontzetten
als lach verandert in een snik.
Daarom is goed het te beseffen
dat het geluk nu wordt verstaan
te koest’ren als een stille kleinood
morgen komt er van zelf weer aan.
De kunst van leven is genieten
van al het goede aangereikt
de hartslag van het heden voelen
dat kleurvol tot ons prijkt.
Geluk hangt in ’t geheim van kijken
zoveel dat zich ten goede keert
ons draagt in goede en slechte tijden
als men vanuit de volheid leert.
th.