Links naast mij een schroeverige schrabbenkast
met classeermapjes en minieme schuifjes voor
hebbedingetjes en weggeplukte zaakjes,
laat het maar komen op mijn schrijfpapier
en waarom antwoord je niet?
Het maakt mij een beetje verdrietig,
maar kom,
in de onderste lade bewaar ik
rondop puberschrijfseltjes met een slot,
de sleutel bewaar ik rond mijn hart.
Een jongen en zijn lolligheden en
bangheden van wat toen scheen te zijn -
iets als een stolp van ondervleugels en
een groot voorwerp of een minkukel ietsje...
De wind blaast haastig of trilt
of even komt een vlaagje waanzin:
als het donker is, ben je even een tiener,
en je belt haar even of misschien jezélf -
Dus je wordt zo een puntje happy!
Boven zweven een aantal wolkenvormen,
alles wisselt, hun beeldingen en wormpjes
of dynamische droomvormpjes.