Wijde zonne-vleugels
reikend naar het zwerk
opbollende wolken
orgelstapelend over
grasgroene beemden
kermiswolken toch
al suikerspinnend
daar leeft mijn ziel
Ook het murmellied
van de kabbelbeek
in slalom met lis
riet en polderkaars
glazen beeld van
reiger in de plas
Reuk van oogstig hooi
of pas geschoren gras
de beer-kar daar
spreidt aal ongevraagd
bloemen beduusd
Kinderstemmen...hel
in de dreef... ijsjesman
draait om de hoek
wentelwiekende libelle
zoekt, vindt vrijgezel
zon in overdrive van vuur
hartenklop in cadans
zonnewijzer in luier-uur
Heel ver fanfare
van Eer en Vreugd
het belletje van de
fietsersclub in stand-by
's Avonds warme saxofoon
gekruid in lispeltoon
snaargestrekte klanken
van strelende harp
Zonne-umbrella
en de bloemen, de bloemen
bloemen in rondedans…
jouw stralende ogen
in tarantella
die warme cadans
levend in mijn zinnen
streelt mijn kans