Vandaag op een folklorische markt in Exloo
er was van alles te zien en mee te maken
vooral hoe of vroeger het werk ging
Soms zie je dan dingen, waarvan je denkt, dat vind ik maar zo, zo
en dan ben je blij dat het tegenwoordig automatisch gaat.
Maar ook zijn er zaken bij die gemoedelijkheid uitstralen
en er liepen mensen rond in de kleding van die tijd.
Ze hadden vroeger geen tijd om te dralen
De mensen waren toen toch bijzonder kien
veel dingen werden met de hand gemaakt
We hebben o.a. papier scheppen, touw maken, vilten, genever stoken, op het land werken, gezien en ga zo maar door.
Leuk dat er nog van die markten zijn om mee te maken
Vele mensen hadden daar een luisterend oor
echt respect voor de mensen van het leven van toen
Het was een fijne dag met ook nog, mooi weer
Wat wil een mens in nederland nog meer!