Verkeerd
Ze heeft altijd wel wat te klagen
Nooit heeft hij iets goeds gedaan
Hij kan het bijna niet meer verdragen
Wanneer zal hij eens gaan
Altijd loopt ze te zeuren
Altijd doet hij het fout
Geen blik wil zij hem goedkeuren
Hij voelt zich zo onnoemelijk oud
Hij brengt nooit eens bloemen mee
En zowel; wat heeft hij nu weer uitgehaald?
Hij luistert maar gedwee
Van welk geld heeft hij dit betaald?
Op een dag is het hem genoeg
Hij besluit te vertrekken
Ook als ze het hem op haar knieen vroeg
Van hem mocht ze verrekken
Hij schrijft een afscheidsbriefje
Hij gaat weg en komt nimmer terug
Hij begon zijn brief met "liefje"
En schreef de rest heel vlug
Nu is hij weg en komt nimmer
Heeft zij haar lesje nu geleerd?
Ach zij huilt nog elke dag, immer
Want haar naam; die staat verkeerd.