levelozen stenen
gezaaid in vruchtbare grond
brengt geschiedenis weer tot leven
heilige kerken omgedoopt tot imposante kathedralen
daar durf ik mijn hart te laten verdwalen
klokkengeluid speelt ritmisch op de maat van de stad
als een dirigent die zijn akkoorden kent
utrecht is een horloge zonder wijzers
tijdloos
een verhaal zonder einde
geschreven met de beste inkt
een kleurenpalet
door verschillende culturen omringd
gevormd met kunst
omlijst met talent
ik geniet
als een smaakemulsie die mijn mond verwend
de begeerlijke oude werven
gesierd door historie
hebben haar schoonheid behouden
achtergelaten herinneringen
bedekken de omgeving
als bloesem in de lente
verleid door haar charmante grachten
overdag gevuld met rust
in de avond een dronken stroming
centraal punt van Nederland
met de domtoren als kompas
haar naam draag ik met trots
als mijn eerste gewonnen trofee
hier wil ik mijn geluk omarmen
hand in hand lopen met de stad
utrecht is mijn liefde op het tweede gezicht
gekoesterd in mijn hart
het einde
de finish
en het begin van iedere start