Ze is verward.
Wankelend loopt ze heen en weer.
De dwang is weer gekomen.
Het leven doet haar teveel zeer.
Ze moet zichzelf nu snijden.
Even haar lichaam voelen.
Het strijden word lijden.
Een kras op haar huid.
Een snee in haar arm.
Het bloed vloeit eruit.
Het is rood en warm.
Nu moet ze naar haar moeder.
Ze voelt zich schuldig.
Ze verbind haar arm,
snel en zorgvuldig.
"Laat eens zien".
Ze schuift het verband opzij.
"Meisje toch, dat moet worden gehecht".
Ze voelt zich somber, en haar moeder is niet blij.
De arts op de eerste hulp was sympathiek.
"Dat hechten we even,
zo gebeurd zoals je ziet".
Met vijftien hechtingen
verlaat ze het ziekenhuis.
Ze gaat op bed liggen,
eenmaal thuis.
Ze heeft spijt.
Maar van de andere kant,
voelt ze zich nu ook bevrijd.
Er zijn maar weinigen,
die weet wat ze bedoeld.
En er is niemand,
die weet wat ze voelt.