een moeder huilt tranen van verdriet
als ze haar kind door een granaat getroffen ziet
hij sterft stilletjes onder haar handen
het gevolg van een machtstrijd tussen twee landen
een slachtoffer van zinloos oorlogsgeweld
en morgen staat er in de krant vermeld
gevechten kosten het leven van een onbekend persoon
maar voor haar was het haar allerliefste zoon