Paarden
Het lijkt alsof ze grinniken,
maar eigenlijk is het hinniken.
Ze hebben zachte manen,
en huppelen door de lanen.
Geborsteld worden vinden paarden een lekker gevoel,
ze vrolijken ook meteen de hele boel.
Een tijdje blijven ze in de stallen,
daarna mogen ze in de wei, met z'n alle.
Je hoort het tikkelende geluid van de hoeven,
die langzamerhand weg zoeven.