Lees jouw gezicht van kaft tot kaft. Je kon niet meer vertellen.
Aandacht was slechts een illusie waar het lijden overging in inzicht in de zaak.
Ik heb het stigma van me af gegooid. Gelooid door de tijger ging ik heen.
Wat zal ik gekeken hebben, gefrustreerd over het noodlot van een afspraak.
Gelukkig bleef ik rustig en zei ik: ‘Tot morgen.’
Wijl ik bij mezelf dacht: ‘Je ontneemt me, ziet niet wat ik bedoeld heb met zorgen.’
Een klacht was in aantocht. De wind blies. De zon sneeuwde blinde vlekken.
Ik zocht. Heb genade. Neem de tijd.
Later op een andere plek, in een andere situatie
zal ik je dit nog eens uitleggen.