De schreeuwloze stilte
De zee kruipt tussen het zand
Schelpen en slakken verdroogd en vertrapt
Krijsende meeuwen speurend naar prooi
Verlang naar stilte, zonder geruis
Meeuwen bedrieglijk stil
Mijn voeten meegezogen door de stroming
Bang het te doorbreken blijf ik staan
De schreeuwloze stilte
Magda Haan