Klem,
Geketend,ingesnoerd en vastgebonden,
Dit alles om te boeten voor gedane zonden
Stommiteiten, banaliteiten, slordigheden
Slecht overdacht is waarschijnlijk de reden
De ware slechte lieden blijven buiten schot
De kleine jongens treffen meestal het lot
Dragen die afgeschoven loden vracht
Zitten in de wurggreep van onmacht
Na gedane zaken vangen zij de klappen
Waar liggen dan al die beloofde flappen
Weggesluisd naar verre belastingparadijzen
Achter de tralies valt dat moeilijk te bewijzen.
Aniet.