Verlangen,
een aanraking
die blik, dat gevoel
zo dichtbij, zo ver weg
even terug,
de knop ging om,
kleine ik bleef achter
zo verstopt, zo verdwenen
op zoek,
wat eens was, is
nu, nooit hetzelfde
zo veranderd, zo'n verschil
en toch,
ergens in de diepte,
zal het altijd blijven,
zoals het eens was.