De dief pakt wat ie pakken kan,
toch zal het nooit van hem zijn.
Want zijn enige bezit is de drang om te stelen,
en dat is ook het enige dat hij overhoudt.
Want wat je een ander afpakt is nooit het jouwe,
en eigenlijk verlies je daardoor zelf iets.
Dat ervaren vooral diegenen die anderen beroven van hun tijd, energie, liefde, rust en vrede.
De rechtbank van het leven wijst onverbiddelijk het vonnis toe, ook wanneer het de aandacht van menselijke rechters ontsnapt.
Dannoch bestraft een dergelijke daad zichzelf.