Ik zie jouw liefelijke ogen pralenWaarin jouw verleden kwijnt, de liefde droomt -
En ik weet niet wat door mijn aderen stroomt
Ik kijk betoverd naar je en ik kan niet ademhalen
Een gouden waterval van zomerse zonnestralen
Heeft nooit een mooier gelaat gestreeld
Het is me of een engel jou mij heeft toegedeeld
Die met de warmte op aard kwam dalen
En jij boog zich toe naar mijn
En door jou lach en stem ben ik herrezen
Dit is wat ik wilde - het mijn en dijn -
jij bent het boek dat niet uit is te lezen
Een beetje bij beetje zie ik jouw leven
En diepe rust vervult geheel mijn wezen.