Pelgrimage.
Een boek vijf vrouwen
op pelgrimage
als ondersteuning van die één
die eigenlijk alles
had voorgelogen
zij stonden eerst warm om haar heen.
Zij had haar man
zo pas verloren
zijn dagboek van pelgrimage was niet voltooid
hij had ’t door ziekte
niet kunnen volbrengen
toen had dit plan zich plots ontplooid.
Vijf vrouwen , vriendinnen
totaal verschillend
vergezelde haar uit ideologie
het werd een reis
met hindernissen
de waarheid kreeg men onder de knie.
Ieder van hen
op eigen wijze
werd in tien dagen totaal verrast
kreeg zicht op
eigen pijn en leven
een and’re weg werd ingelast.
Doch ondanks alle
strubbelingen
ontzetting ,leugenachtigheid
bleven uiteindelijk
zij toch vriendinnen
doch ’t leven droeg een nieuw habijt.
th.