Wees aanwezig in het Nu,
zoals de vogel die
zich klaarmaakt om
een nieuw nest
te bouwen.
Zich niet identificerend
met de zorgen van morgen,
maar het ook niet nalatend
voorbereidingen te treffen.
Wees aanwezig in het Nu
zoals de rivierzalm die
spartelt tegen de stroming in,
om aldaar te paaien en
te sterven.
Niet reminiscerend,
over het geleden leven.
Niet protesterend,
over het niet kunnen
zien opgroeien
van hun kroost.
Simpelweg,
hun leven leidend,
in het NU.