de aarde draait maar
en ik draai op haar mee
omwenteling gewenst
mijn hart zit vast
op de tast
ga ik voort
en doe alles zoals het hoort
lief voor de ander
streng voor mezelf
steeds met een glimlach
meen ik niet de helft
en als er iemand langer keek
dan twee
seconden
zag hij mijn verdriet
maar nee
nog niet
mijn leven gaat maar
en ik drijf in het zand
m’n dromen zakken weg
de lucht is blauw
vol van kou
vol van sneeuw
het meest koude jaar van de eeuw
ja, dat soort feiten
maalt door m’n kop
het paard van de schaker
gaat steels in galop
en ook zijn manen zijn gitzwart
net als
z’n oren
ach, wat zeg ik toch
hij staat
er nog
paard zonder teugels
vrij als de wind
draaf door de wereld
en weet je bemind
draaft zonder teugels
vrij en bemind