De dagen zijn donker
donkerder dan de nacht
waar de maan nog stil
in een hoek schemert
en licht schenkt voor zij
waarvoor een klein teken
veel betekent.
De dagen zijn donker,
een hunkering naar licht
van een ander soort
dan die de zon schenken kan.
Stalend moeten de dagen
voor mij niet zijn.
Slechts licht.
Dat is voldoende.
Als de dagen nachten zijn
dan voelt het leven als wat ze werkelijk is:
als naderen tot de dood,
als sterven.
Voor velen is het gelukkig meer dan dat.
Maar niet voor mij.