Het licht.
De start van de dag,
was moeizaam,
kwart voor zeven werken,
wekker op kwart voor zes,
na het slapen van drie korte uurtjes
eerst weinig energie,
toen heel veel energie,
maar kon het niet kwijt,
Kwerd er echt suf van.
Opeens scheen er licht in mijn ogen,
het liet mijn hart sneller kloppen,
en gelijk was ik opgewekt.
Ik voelde de warmte bewegen,
zonder ook maar te zien waar het dan ook bewoog,
ik draaide mijn hoofd op gevoel,
een instinktieve beweging,
en vervolgens scheen het licht in mijn ogen.
Het verwarmde mijn slaperig rillende lichaam,
mijn hart ging sneller lopen,
een blij gevoel kwam naar boven,
tijd stond weer stil.
Een klant stond ongeduldig te wachten,
ze vroeg wat maar had der niet gehoord.
Zoon prettig gevoel van binnen,
elektroden die contact maken,
een vibe geven,
er vielen glazen tussen,
maar nog bleef het licht naar mij schijnen.
Ik zie het zelfs met mijn ogen dicht.
Mijn gevoel, hier op gedicht,
want dat wonder mooie licht,
scheen heerlijk in mijn gezicht.
Ik weet het is verbondenheid,
een vrouw nog geen 10 seconde later.
"Alles heeft een rede,
niets gebeurt zo maar"
Gek dat momenten altijd zo op elkaar in lopen,
Gek maar o zo fijn,
Ik vertrouw erop,
ik geloof er in.
Vanavond weer het licht tekenen,
Wie weet zie ik vanaaf het licht weer.
Zoniet, is ook niet erg,
zal er alsnog staan,
want licht is wat jij ook verdien.
Warmte, in wat voor opzichten dan ook,
Getekend, dansend, schrijvend,
Ik zal zijn wie ik ben,
Het licht,
van vertrouwen, hoop,
liefde, geluk,
vrolijkheid om het feit,
Dat het licht weer vol naar binnen scheen.
En alle vermoeide energie uit mijn lichaam verdween,
Gelijk actief,
Toch rust in mijn hoofd,
licht bedankt,
voor weer een stilmakend moment,
deze passie en onzichtbare kracht,
is voor vele onbekend.
Zij leven niet op gevoel,
zij leven met hun hoofd,
wat duidelijk voor mij duidelijk geworden is,
Hoop snel het licht weer te zien,
want echt waar,
het doet me echt heel goed,
ogen gaan gelijk stralen.
Ken je dat gevoel,
dat je een film kijkt,
je zit er helemaal in,
en in de film gebeurt iets,
ze zijn dan daar intens gelukkig,
dat je dat gevoel mee leeft.
Zoon gevoel,
soort van knuffel,
een warm en simpatieke blik,
vocht komt er een beetje in je ogen,
en gaat een soort van gloed over je heen,
soort innigge tintelling,
je voelt je blij, en je lichaam ligtjes samen geknepen,
Dat gevoel geef het licht mij.
Dat gevoel geeft niemand mij,
het is gewoon stilmakend mooi,
stilmakend fijn.
Al zijn momenten tot nog toe heel klein.
Ik ben blij dat ik in dit leven mag zijn.
Ben echt blij.
En geloof, het licht ook.