Voorbereidt
Ze zeggen altijd een slimme meid is op haar toekomst voorbereidt
dan hebben ze het vaak over scholing, gezin en het financiële plaatje
maar al die dingen heb ik nu even niet in de hand
maar wat ik wel in de hand heb kan ik alvast op papier kwijt
Eens zal ik daar staan waar niemand eigenlijk wil staan
en wil dan niet dat ik ergens kom waar ik niet wil zijn
wil niet liggen in een vulkaan maar met me voeten in de aarde gaan
Zeg maar dat ik een controle freak of eng ben
ik wil niet dat andere die mij niet of misschien nauwelijks kennen
voor mij dit soort keuzes moeten maken
en dingen beslissen wat ik niet wil of hoe ik niet ben
Dus alles tot in de kleinste details is al geregeld
niemand zal daar naar om hoeven te kijken
want dit is allemaal al bij iemand en bezegeld
Andere hoeven straks niet te denken over wat ik dan zou willen
één telefoontje naar een instantie is genoeg
want alles is al vast,
vast gelegd hoe ik ooit het afscheid zou willen
Het is nu geen afscheid van het leven
want die ben ik nog lang niet beu, maar ik denk wel vast aan de toekomst
maar nu hoop ik eerst nog veel dingen mogen te beleven
Alleen deze meid heeft alles alvast voorbereidt