Zuidwaarts.
Herfstprikkels wijzen
op het komen
van ’t nieuw seizoen , de zomer wijkt
de bomen tonen
and’re kleuren
proloog ,waarin de herfst al prijkt.
De atalanta’s
en de kleine vossen
dwarrelen langzaam zuidgericht
om in de zon
’t warm te behouden
te overwinteren in het licht.
De zwaluwen deels
al vertrokken
komen in vluchten bij elkaar
huiszwaluwen en
boerenbont ook
maken zich voor het reizen klaar.
Al dat migreren
heeft een basis
tot zelfbehoud , wij blijven hier
passen ons aan
aan storm en regen
en al het winterse vertier.
Veel ouderen
paren die trekdrift
overwinteren bij de Middellandse zee
wij hechten aan
het ware Hollands
en doen aan al die trek niet mee.
Veranderingen die
je waarneemt
in de cultuur en de natuur
de herfstkleur blijft
mij toch bekoren
en ook een echte winterduur.
th