In een moment van tijd.
Op een avond,
zoal deze,
net de schemer viel,
zicht werdt minder,
de muziek galmde door,
tot elke spier.
Rood, roze lucht,
Overal vlinders,
geen een sprak hem aan,
tot daar een goude langs kwam,
Het voelde goed en zo bekend,
het gaf me een smile,
dichter bij,
steeds dichter bij,
geloof er in.
Heerlijk gevoel gewoon,
Even kwam die twijfel was die vlinder er echt?
Maar het voelde goed,
ik weet het zeker,
Ben blij,
dat moment van eerder op de avond.
Alleen de gedachten,
is dat wel naar mij,
misschien staan ze daar even uit te rusten van het joggen,
misschien door spinnenweb gelopen.
misschien, kan van alles zijn.
Toch het gevoel wat ik voel is fijn.
Zelfs als die vlinder niet de enige vlinder was,
maar een illusie,
Dan nog voelt het heel warm en fijn.
Als ze het was,
ben ik blij dat ik der zag,
golven in een moment,
van tijd.
Dichter bij komende,
op kleine schalen nog,
ik geloof het komt goed,
er gaat geen dag voorbij,
dat je mij vecht lust geeft,
licht in de nacht,
die de dingen van de dag,
aan het licht brengen.