NEDERland:
We willen het wel vertikken,
om in de regels en wetten te stikken.
Want we regelen het wel effe op eigen initiatief,
ieder die wat anders wil is een grote dief.
Want het is onze vrijheid waar je dan aan komt,
dus ook al zijn we dan even verstomd.
Van de euvele moed, op te treden tegen ons,
daarna geven wij jou gewoon de bons.
En dat is nou net wat er loos is in NEDERland,
we zetten maar wat graag die types aan de kant.
Degenen die de orde willen handhaven,
krijgen een steek van ons onbehagen.
De vraag is of wij daar beter van worden,
of dat wij nu onhandelbaar zijn geworden.
Als die drang ons beweegt richting een idioterie,
is dat ergens maar een vreemde ideologie.
Wie laat zich dat nog zeggen,
of kun je je dan maar beter weer bergen?