Ik geniet van het leven
De vrijheid en de natuur
Het is mij allemaal gegeven
Zo teer, maar prachtig en puur.
Schoonheid en rust straalt zij uit
Soms valt het niet mee
Open je ogen en zorg dat je ze niet meer sluit
Vertrouw de kracht van de zee.
Gevallen voor de sluwheid
Doordringerige vallen
Gevangen door spijt
Niet te tellen in aantallen.
Wanhopig zoekend naar
Eerlijke liefde en aandacht
Blind voor gevaar
Alsof iedereen iets van je verwacht.
Houd je blik gericht
Op je eigen leven
Zoek de zekerheid op je gezicht
Dan word het respect jou gegeven.