Het prille begin
Bereid je voor in de mist van de liefde.
Niets is zoals het is.
Vlinders in de buik zijn verraderlijk,
Niets is zoals het lijkt.
Hou je vast, want je hart kan bloeden.
Liefde is altijd mooi beschreven en bezongen.
Maar de mist kan blijven bestaan,
waar je geen kans meer ziet verder te gaan.
Beloof je eigen, dat je dag per dag zal zien,
laat het zijn beloop.
Net als de kogels van een tweeloop
kan het diepe wonden slaan.
Beloof aan je eigen dat je zich niet zal laten doen,
zoals vrouwen in de tijd van toen.
Bleven samen voor de kinderen
slaag was hun beloning en niemand die het kon verhinderen.
Beloof aan je zelf, dat je uzelf zal blijven,
op je eigen benen blijft staan.
Geef nooit je beroep op,
want dat is de grote stop van je eigen bestaan.
Beloof aan je zelf, dat je gaat bouwen aan iets moois
met stenen recht uit het hart, maar met stevig voegsel.
Die verbondenheid is sterker dan ooit,
maar dat ervaar je maar na jaren.
Beloof aan je zelf dat je een sterke vrouw zal worden,
zonder zichzelf te verwonden.
Liefde is mooi, maar het gaat niet over rozen,
de stekels gaan door je leven.
Claire Vanfleteren