tientallen reiskoffers staan klaar
voor zijn vertrek naar centraal afrika
nog meer reisdocumenten had hij de
afgelopen maanden zenuwachtig
bij elkaar gesprokkeld
al weken woelde hij de nachten
onrustig in zijn bed: zal het allemaal
wel goed komen?
zijn oude moeder maakt zich ook
gereed voor de reis naar haar
eeuwige bestemming met slechts
gevouwen handen op het eeuwen
oude Boek en een glinsterende
traan van verlangen in haar
oog.