Doos met herinneringen
Het vurig verlangen naar jouw liefde,
De hitte van de vlammen die mij verwarmden,
De kleur van het flikkerende licht op jouw gezicht,
Als de perfectie van een diep liefdesgedicht.
De flarden van herinneringen die opstijgen,
Het zwart van de rook vervaagt het zicht,
Smeulende deeltjes zijn zwakke lichtpuntjes alsof je lacht,
Een steekvlam straalt nog even met zijn laatste kracht.
Mijn druppels die het vuur aanraken met scherp gesis,
Het geluid klinkt als pijn voor het dovende vuur,
De kleurrijke doos is vervangen met diep zwart as,
Het enige wat ik wilde is hoe het toen was.