Zee zo diep en vol kracht als alleen God kan meten
Jouw schoonheid
eb
gratie
Jouw kracht en vlijt
ook dood is u verenigd
en meer
Te vechten tegen jou heeft geen nut
de schatten van jouw diepten
van tij en eeuwen
jij draagt ze met je mee
Zonder land of klagen gaat ge door.
Onafwendbaar mooi.
Leven is aan jou gegeven
gij neemt het
soms terecht
vastberaden is jouw besluit
Te diep voor mijn denken, te schoon als naar waarheid.
Gods eenvoud.