de gekte er uit
de liefde er in
het dwaalspoor achter mij nog duidelijk zichtbaar
maar het einde in zicht
en haalbaar
vele jaren vele gedachtes
hebben mij gevormd
tot wie ik ben
niet meer degene die ik ken
hoop doet leven en leven doet hopen
opdat alles beter mag zijn
zij die niet zien
zij die niet geven
zullen onderdoen
koud en alleen tot op het bot
geslagen door rijkdom
gevallen voor macht
zij zullen niet voelen
wat voor mij de pijn verzacht
zullen zij sterven of leren misschien
voor mij niet belangrijk
want ik heb gezien