Herfsttinten.
Op tafel prijkt
een bakje herfstgeur
bijeen gesprokkeld in het bos
wat paddenstoelen
gelderse roos bes
wat eikenbladen aan een tros.
Penningkruid zaden
bloem van de stokroos
een rietpluim van de vijver hier
eikels , kastanjes
blad van de beuken
gerangschikt nu op mijn manier.
Kastanje bladeren
met bruin randje
de meelbes van de meidoornstruik
fluitenkruidzaden
rozenbottels
een slakkenhuis buiten gebruik.
Herfsttooi in huis
het kleurt de dagen
die komen nu de zomer gaat
het zonlicht kleurt
komende maanden
het mooi dat ons te wachten staat.
th.