Niemand is als Margotje
Veel praten doet ze niet
Zwijgen doet ze des te meer
En als ik in haar ogen kijk
Denk ik keer op keer:
‘Mooi meisje, mooie mens
Margotje meid, is je leven
wel naar wens’
Maar niemand is als Margotje
Veel praten doet ze niet
Ze is een stil bewegen
in een lawaaierig verdriet