(bewerking van het lied 'Anna viviamo' van Marco Massini)
Ik heb je foto in zo’n blad gezien
Kiosken hebben er wel twintig van
Naakt als een engel met zo’n trieste blik
Moet lust opwekken bij een man
Filmster te worden was ooit eens je doel
Ik ga het maken zei je toendertijd
Zonder m’n lichaam te verkopen hoor
Je weet ik ben een sterke meid
Maar als een pop sta je daar afgebeeld
Achtergelaten op een koud balkon
Jouw rol is onmiskenbaar uitgespeeld
De dilletant die nooit iets won
Anja, sta op, voel hoe je hart klopt
Anja, jij droomster, met dertig is ’t verboden dat je hart stopt
Anja, geef antwoord, nee niet opgeven
Anja, wil leven
De liefde doet wel vaker wonderen
Een goed excuus om toch maar door te gaan
Ons telefoongesprek maakt duidelijk
Dat jij kiest voor een nieuw bestaan
Nu gaat het er vooral om sterk te zijn, ik en jij
De stormen voortaan samen te doorstaan
We gaan het redden, neem dat van mij aan
Nooit ga ik meer bij jou vandaan
Anja, kom dan, spring nu de trein in
Ga het geloven, er komt heus weer lijn in
Ik smeek je, wil je hand nu geven, hij mag best beven
Maar Anja, wil leven
Anja, o weet toch, gelukkig zijn duurt maar heel even
Anja, o lach toch, ‘k zal om je geven
Anja, wil leven