Een schreeuw vliegt door de nacht,
het geluid draagt heel ver maar
niemand die erop reageert
want het is een stil lawaai.
Een schaap ligt op haar rug
spartelend voor haar leven,
de mens loopt verder op zijn weg
want hij ziet enkel een stil lawaai.
Een schreeuw van pijn
geuit door de mond van het hart,
gehoord door velen maar niemand
die iets doet want de schreeuw
blijft in de lucht hangen
het is een stil lawaai.