Luchtledige boodschappen vullen de kille kamer,
Jouw onvoltooide afwezigheid voelt aan als een gemiste slag van de hamer,
Multifunctioneel gefabriceerde onzin komt uit mijn mond,
nu dat ik nog steeds niet besef dat je verdere bestaan, zal voortgaan onder de grond,
Zoeken, en niet vinden,
Vinden, maar wakker worden, en beseffen dat ik terug moet gaan zoeken,
Zoeken tot de vogels de stilte van de nacht doorbreken,
Beklemmende stemmen dwingen me naar binnen,
En daar kom ik je weer heel even tegen,
Heel even, maar toch voldoende om verder te leven
Jouw levendige aanwezigheid sijpelt uit mijn dromen,
Het besef groeit,
Ik zal je niet vinden,
Niet nu,
Niet hier,
… niet meer in mijn dromen
Ik sleep me nog een laatste keer naar buiten,
De gedaante van een ontroostbare ziel,
Zoekend naar een overgang,
Een overgang naar jouw bestaan,
Morgen ontwaak ik naast je schat