Verschaf mij recht, mag de misbruikte eisen
Ga door het stof, voor wat werd aangedaan
Verschaf mij recht, mag de misdeelde smeken
Geef eind’lijk af, wat jou niet toebehoort
Verschaf mij recht, mag de miskende zeggen
Hoor toch haar stem, niet langer genegeerd
Verschaf mij recht, mag de misplaatste vragen
Zet in het licht, wat niet in ’t donker hoort