Meneer pastoor,
uw preek was ontroerend en mooi.
Maar ik weet niet of ik geloof,
ben van al mijn overtuigingen beroofd.
Is het licht nu in mij gedoofd?
Is god niet ons mooiste bezit?
Alstublieft, nee, meneer pastoor,
ik wil niet dat u aan mij zit.
Echt waar meneer pastoor,
wordt het beter als u mij betast?
Nee, ik geloof u,
voor u is het vast ook een last…