Je bekijkt me,
bedorven en verwelkt lijkt mijn gezicht.
Ik bleek een zonnebloem te zijn.
Maar het masker was werkelijkheid,
soms.
Nu, verrot en verbruind lach ik naar u.
U.
U bent water en zon.
Leven of dood is de bestemming die u kiest.
Voor mij,
helemaal van mij, ben jij.
In m’n droom.
Soms,
in werkelijkheid.
Jij bent de krachtige hoop die het leven verder drijft.
-Anthony Willems