Gedichten-Freaks
Zoeken
Nieuws
Wie doet wat
Aanmelden
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Aanmelden
Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Registreer!
Registreren
×
Velden met een astriek (*) zijn verplicht!
Je schrijversnaam/gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
E-mailadres*
Webadres
Geboortedatum
Land*
Selecteer je land
Nederland
België
Anders
Hoe heb je ons gevonden?
Ik wil per mail op de hoogte worden gehouden van leuke aanbiedingen van de Gedichten-Freaks en partners.
Registeren
Wachtwoord vergeten
×
Email adres
Versturen
Laatbegaafd ....
Laatbegaafd ...
Hij kent alle woorden uit het boek
van voor tot achter doorgelezen
Maar het verhaal dat blijft nog zoek
omdat dat een gevoel kan wezen
Geschreven taal ziet hij als vriend
die hem zijn kennis doet vergaren
Waarmee hij zijn honger mee bediend
brengt zijn onrust tot enig bedaren
Maar de macht van letterkunde
vormt hoe woorden bezinnen gaan
Terwijl hij zich het aanblik gunde
leek hij het maar niet te verstaan
Een gebroken hart kon hij herstellen
hij was bekwaam met naald en draad
Maar één grote vraag bleef kwellen
waar het bij gevoel over gaat
Hij las vaak van liefde en verdriet
maar het bleven woorden in een zin
Tot plots een traan zijn oog verliet
over zijn wang viel op zijn kin
Een moeder die een kind verloor
het kind wat hij nooit was geweest
Voor het eerst had hij het door
voor het eerst had hij gevreesd
Hij herkende geluk en hartelijkheid
wat een moeder nu moest missen
Zijn eigen jeugd was hij al kwijt
hoe heeft hij zich zo kunnen vergissen
Het zorgbesef heeft hem geraakt
gevoel nu als een warme deken
Een complete man van hem gemaakt
nu tussen de regels doorgekeken
Reacties op dit gedicht
trucker klaas vindt het leuk als je reageert op dit gedicht
Nog geen account bij Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren en laat gelijk een reactie achter.
Je schrijversnaam
Wachtwoord
wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Registreren en plaatsen
Janny Scheybeler de Jonge
:
Zondag, oktober 28, 2012 16:37
al gelezen nog steeds prachtig
mucho
:
Zondag, oktober 28, 2012 13:28
gaaf!
Over dit gedicht
Auteur:
trucker klaas
Gecontroleerd door:
Marina
Gepubliceerd op:
28 oktober 2012
Thema's:
[Fictie]
[Verhalen]
[Verwerking]