terwijl wij de winsten optellen
is het aftellen al begonnen
voor hen die rekenen op meer
heeft 'de waard' nog wat in petto
en de vingers die de poen gretig natellen
zullen uitgeteld op de grond liggen
niet meer berekend op hun eigenlijke taak
graven ze onwetend (?) hun eigen graf
leren we dan de kunst van het laten meetellen
door het vertellen van wat echt waarde heeft:
dat 'delen' wordt 'vermenigvuldigen'
reken maar van YES!