het langharig werkschuw tuig genoot van
geschreeuw dat je alleen maar liefde nodig
hebt en snerpende gitaren terwijl hun vaders
heimelijk genoten van de spanningen rond
vietnam en het dagblad spelden - hun moeders
genoten van het tweede kopje koffie
het kousenstoppen even terzijde leggend
en ome jan ieder familiefeestje weer zijn
bekende wijsheden proclameerde van
iedere zot heeft zijn genot en iedere gek
zijn gebrek en zelfs onze eigen
troubadour de amerikaanse president
een zacht welterusten wenste