Dit is voor de onbekende
Die zich in zijn verhaal herkende
Dit is voor die niet in zichzelf gelooft
Die van al het geluk is beroofd
Dit is voor hen die niemand ziet
Voor diegene zonder levenslied
Voor eenieder die het niet meer weet
Die leed onder wat hij niet vergeet
Dit is voor al die anderen
Die door woord en daad veranderen
Maar dit is ook voor hen die moe zijn
Die niks mogen voelen dan de pijn
Dit is voor iedereen
Of misschien voor jou alleen
Jij hebt dit gevecht verloren
Jou stem niet meer te horen
Dit is voor alle stemmen ongehoord
Zij die dansen op een te dun koord
Dit is voor iedereen oost of west
Die wordt bespot, getreiterd of gepest