je ziet allende
je maakt het mee
kropt het op
tot er weer een maandag is
vertelt het
zeggen dat ze een oplossing gaan zoeken
tot vrijdag ben je toch hier
we zien wel
komt allemaal goed
zeggen ze
maar het begint weer
opnieuw
nu is het nog maar
roepen en tieren
maar wat
als het weer er erger word
papa?mama?jullie beloofden
het nooit meer te doen
maar voor mij is het
al lang niet meer te doen
je keek zaterdagnamidag
naar een film over kindermishandeling
en secueelmisbruik,
maar het lied je gewoon koud
je ziet het
je staat er bij stil
hebt amper een gezin
andere mensen
zien het niet
en doen meestal ook niets
waarom?