Vandaag brand ik een kaarsje
Lieve Oma,
Vandaag was het groot feest,
tenminste als je hier nog was geweest.
Je zou de leeftijd hebben van 90 jaar,
maar nu vier je vast met opa een feestje daar.
Vandaag brand het kaarsje voor jou,
om je te laten voelen, dat ik van je hou.
De witte rozen ben ik helaas vergeten, die staan erbij in mijn hoofd,
over 10 jaar als je 100 word, staan ze er, dat is beloofd!!
Live oma, Al klinkt het een beetje hypocriet,
je was niet mijn favoriet.
Altijd zeuren en zo negatief.
En je zei nooit tegen iemand, ik vind je lief.
Maar naast het gekat,
hebben we veel leuke momenten gehad.
De boot, slapen op het dek,
jij vond dat niet kunnen, opa vond het juist te gek.
En op de camping...je was me kwijt,
stonden mijn roze laarsjes keurig bij de boot en zei dan gauw, sorry oma ik heb spijt.
En bij elk vriendje dat mee kwam, zei je standaard Do bin foar my Jeroen,
waarom geen idee, maar dat was en bleef zo daar kon niemand wat aan doen.
Ik ben trots dat je jouw karakter een beetje hebt doorgegeeven,
zo blijf je altijd nog wat in leven.
Oma, vandaag brand voor jou een kaarsje,
met in mijn gedachten, de witte rozen in een vaasje.