wat weet ik van alleen zijn
van wat het is om
wanneer je iets te kwijtpraten hebt
geen luisterend oor te vinden
blijheid of verdriet
niet gedeeld te beleven
een vraag te hebben
en niet te kunnen stellen
wat weet ik van eenzaam zijn
van wat het is om
wanneer je van iemand kijkhouden wilt
geen zachte ogen te vinden
de ander die er niet (meer) is
een mond te bezitten
en niet te kunnen kussen
wat weet ik van alleen en eenzaam zijn
van wat het is om
wanneer je iemand knustroetelen moet
slechts een stel parkieten te vinden
geen ruzie te maken of bij te leggen
een tweezits te hebben
en niet te kunnen delen