In ons dorp had je de ateletiekvereniging Olympia.
Met zelfs een oud olympisch deelnemer als lid.
Janus van de Zande, klein van stuk, maar vol met pit.
Er waren dezelfde kinderen van school en buurt, maar toch met een verschil.
Op school waren de geslachten streng gescheiden, volgens Gods katholieke wil.
Maar hier waren de meisjes erbij, en liepen wij door elkaar.
Wij deden zelfs samen wedstrijdjes en vonden dat niet eens raar.
En toen was het zomerkamp op een kampeerboerderij.
Al onze luchtbedjes, rij op rij.
Voor ons was het een groot feest.
we waren niets gewend, nog amper buiten het dorp geweest.
En daar was dan dat meisje, met haar blonde krullende haar.
Ze lachte veel, maar niet naar mij, was dat maar waar.
En op een middag, ik was alleen op de zaal.
Legde ik stoutmoedig een briefje op haar bed, met mijn liefdesverhaal.
En ze heeft het gelezen, dat heb ik gezien.
Mijn eerste liefde, ik was toen tien.